Lasersko odstranjevanje »brčic« ali »brade«

Recite končno STOP nezaželjenim poraščenosti na obrazu!

Veliko žensk trpi zaradi nezaželjene poraščenosti dlačic na obrazu. Dlačice so lahko posledica hormonskega neravnovesja kot sta prekomerno delovanja ščitnice ali sindrom policističnih jajčnikov ali pa gre zgolj za dedno zasnovo. Ne glede na to, kakšen je razlog povečane poraščenosti je IPL metoda najboljša možnost iz vidika zdravja kot tudi same uspešnosti za odpravo poraščenosti. Morate se zavedati, da z laserjem ne spremenimo hormonskega stanja in dokler le to ne bo v ravnovesju, ni nujno, da bomo povsem izničili in ustavili rast dlak.

Sama poraščenost na obrazu vpliva tudi na samopodobo in mnogo žensk se skriva za to nadlogo z vsakodnevnim britjem ali voskanjem, kar pa vodi do stanjšanje povrhnjice, vnetja in iritacije kože in do vraščenih dlačic. Z lasersko metodo sistematično in postopoma zmanjšujemo število dlačnih foliklov v dermisu kože, tako da je potreba po britju oz. voskanju ves čas zmanjšuje. Dlačice so vedno redkejše in tanjše, hkrati pa z laserskimi žarki sočasno izboljšamo strukturo kože.

Pogoj za uspešno odpravo dlačic je, da si vsaj 3 tedne pred posegom dlačice samo brijete. Da lahko laserski žarek »uniči« dlačico je potrebno z žarkom prodreti v dlačni mešiček (v primeru, da ga pobrijete le tega ni). Ne pozabite še na to, da se laserski tretmaji izvajajo le v obdobjih, ki so brez močnih sončnih žarkov. Nič ne bo narobe, da v pomladnih mesecih izvedemo 3-4 tretmaje, poletje izpustimo in po potrebi nadaljujemo v jesenskem času.