Iglična mezoterapija

 Želite svež sijoč videz kože? Rešitev je iglična mezoterapija

Nobena skrivnost ni, da se staranju ne moremo izogniti, kljub temu pa so najnovejše inovacije na področju nege kože poskrbele, da lahko vsi ohranimo mladosten videz kože. Eden od takšnih naprednih posegov je iglična mezoterapija. Iglična mezoterapija je iz dneva v dan bolj popularna, priporočajo pa jo lepotni guruji in dermatologi po celem svetu.

Iglična mezoterapija vidno izboljša stanje, kjer so na koži prisotne:

  • Pigmentacije
  • Povešena koža
  • Brazgotine (brazgotine ki so posledica aken)
  • Strije
  • Bleda koža
  • Moteče gubice zaradi suhe kože

Kako deluje iglična mezoterapija?

Iglična mezoterapija je znana tudi kot kolagenska indukcijska terapija (CIT) ali »skin needling« in predstavlja poseg, pri katerem s sterilnimi iglicami prebadamo kožo, da ustvarimo mikrotunele (kanali ali frakcijski mikrokanali) in spodbudimo nastajanje kolagena. Podobno kot pri drugih posegih, pri katerih se uporabljajo igle, je tudi tu prisotno minimalno nelagodje.

Iglična mezotrapija je izjemno varna metoda pri pospešeni sintezi kolagena – kolagenezi. Čeprav se pri posegu uporabljajo igle, z njimi ne poškodujemo epidermisa, zato je veliko manj invazivna kot Botox ali laserski poseg. Kolagenska indukcijska terapija lahko odlično vpliva na znake staranja, gubice v kotičkih očes in brazgotine.

Izredno učinkovita je pri odpravljanju brazgotin, nastalih zaradi aken, razširjenijh por ali pri odpravljanju majhnih gubic in poškodb kože. Brazgotine so posledica predvsem nepravilnega nastajanja kolagena. Že z nekaj tretmaji dosežemo pospešeno formacijo novega elastina in kolagena, kar ima za posledico svež in pomlajen videz kože.

Zakaj je iglična mezoterapija tako uspešna?

Z napravo za iglično mezoterapijo naredimo več kot 1300 mikro vbodov na sekundo ter tako spodbudimo nastajanje kolagena in elastina. Pomlajen videz kože je posledica sposobnosti telesa, da v primeru mikro poškodb ponovno tvori in obnavlja različne funkcije kože.

V telesu potekajo pospešene tri faze CIT:

V prvi fazi se v telesu sprostijo rastni faktorji, čemur sledi hitra rast novega epidermisa, kemotaksa fibroblasta, proliferacija fibroblasta in nastajanje celic.

Takšna hitra rast novega tkiva povzroči nadaljnjo sproščanje rastnih faktorjev iz fibroblasta, keratinocitov in monocitov, ki se dosežejo vrhunec v drugi fazi CIT, v kateri prihaja do nastajanja kolagena I, III, in IV, elastina, proteoglikanov in glikozaminoglikanov ter angiogeneze.

Zadnja faza CIT in želen rezultat terapije je preoblikovanje tkiva, kjer kožne celice dozorijo, zaradi česar se koža zategne. Ta izjemni proces temelji na sposobnosti telesa, da preoblikuje tkivo in se samostojno zaceli.

Kako poteka tretma iglične mezoterapije?

Iglično mezoterapijo/microneedling izvajamo z aparatom s katerim potujemo po koži, kjer z nežnimi mikro-iglicami tvorimo mikro tulene do globljih plasti kože. Z vibrirajočimi iglicami enakomerno vtiramo ustrezne sterilne produkte (hialuronska kislina) v globlje plasti kože, kjer lahko produkt popolnoma razvije svoje pozitivne učinke. Tako koža ni le optimalno preskrbljena, ampak jo z mikro poškodbami povrhnjice spodbudimo, da se naravno regenerira. Ker se pri posegu ne uporablja vročina ali toplotna energija, močne kemikalije ter se ne povzročajo nepotrebne poškodbe, se koža hitro obnovi, zato praktično ne potrebujete premora za okrevanje. Takoj po tretmaju je koža nežno rdeča, kar je tudi namen, saj smo spodbudili prekrvavitev in intenzivno obnovo kože. Že po prvem tretmaju se opazi bolj sijoča, sveža in prerojena koža. Za optimalne rezultate predvsem pri brazgotinah in post/aknah priporočamo 5 zaporednih tretmajev. Že po prvem tretmaju je koža prerojena, napeta in sijoča z vidno zmanjšanimi gubami ter optimalno preskrbljena s hranilnimi učinkovinami.

Za koga je primerna iglična mezoterapija?

Iglična mezoterapija je primerna za vse, ki si želite ohranjati mladosten videz. Lahko gre samo za preventivo pred procesi staranja kože ali pa za izboljšanje stanja brazgotin, gub in strij. Za dosego optimalnih rezultatov priporočamo vsaj 5-6 tretmajev v 1 tedenskih presledkih.