Mikrodermoabrazija

BDR - Beauty repair defect - MEDICINSKI KONCEPT LEPOTE

V SIMFONIJI smo našim strankam omogočili tudi mikrodermoabrazijo z metodo BDR. Metoda BDR je nov koncept v obravnavi kože in je optimalna sinteza tehnoloških mehanizmov delovanja in dermacevtskih aktivnih sestavin. Z njo je mogoče aktivirati proces samoobnavljanja kože in takoj doseči želene spremembe kože. Sposobnost vnosa BDR aktivnih dermacevtskih sestavin je pospešena in večkratno povečana.

Kaj je mikrodermoabrazija?

Mikrodermabrazija je postopek , kjer postopoma in kontrolirano luščimo povrhnjico. To je revolucionarna novost v kozmetiki za neoperativni poseg na koži, ki regenerira in revitalizira kožo. Postopek mikroabrazije je popolnoma neboleč. Primeren je za vsakogar, ki hoče izboljšati izgled kože in preprečiti prezgodnji proces staranja.

Kolikokrat je priporočljiv tretma in koliko časa traja?

Priporoča se 4-6 tretmajev enkrat tedensko. Postopek traja 30 – 45 minut in se lahko kombinira z vlažilnimi in regenerativnimi negami. Za osvežitev obraza zadošča 3-5 posegov. Za vzdrževanje svetujemo poseg ponoviti 2x letno.

Komu je tretma namenjen?

vsem tipom kože, ki želijo svež, bleščeč ton – predvsem priporočljivo je postopek izvesti pred nego kože, kajti tako bodo aktivne substance v kremah, serumih, ampulah in drugih kozmetičnih proizvodih učinkoviteje delovale na kožo,pri vseh aknah, kjer je navzoče prekomerno poroženevanje kože, kot eden učinkovitih programov v boju proti staranju kože, saj nam omogoča posegati natančno na posamezne gube in obnovi tonus kože, kožam, kjer so prisotne drobne brazgotine, tudi strije.Primerno je tudi za vnete, aknaste kože, saj se izvaja ciljno in zelo precizno, kar je velika prednost pred ostalimi tehnologijami.

Kakšna stanja kože so priporočljiva za mikrodermoabrazijo?

 • akne, brazgotine,
 • hiperpigmentacija
 • nečista koža,
 • razširjene pore,
 • gube
 • strije
 • koža brez tonusa

Kdaj se vidijo prvi rezultati?

Rezultati so v večini primerov vidni že po prvem tretmaju (do 15% boljša struktura kože).

Kaj dosežemo z mikrodermoabrazijo in kako poteka tretma?

Tvorijo se nove celice v bazalnem stratumu oz. sloju, stimulirajo se fibroblasti (kolagen in elastin) in izboljša se struktura kože.Posamezni tretma traja od 30-45 minut. Najprej nanesemo kislino, glede na tip kože. Mlečna in sadna kislina pri normalnih kožah, ter glikolna kislina pri občutljivih ( aknastih) kožah globinsko odstranijo odmrle celice in omogočijo dermacevtskim preparatom odličen transport do dermisa. Z delovanjem kisline zmehčamo epidermalni cement in odstranjevanje odmrlih celic epidermisa je enostavno. Vgrajena vzmet preprečuje poškodbo kože zaradiprevelikega pritiska in tako zagotavlja varnost terapije. Pri terapijah je zagotovljena absolutna sterilnost, saj so vsi nastavki za enkratno uporabo. Po končanem postopku mikrodermoabrazije na kožo nanesemo hranilno masko, ki kožo dodatno nahrani in pomiri. V postopek mikrodermoabrazije vključimo še tretma z visoko frekvenco, s pomočjo katerega povečamo pretok kisika v krvi. Gre za neke vrste dezinfekcijo kože na predelu obraza, saj z visoko frekvenčno terapijo dezinficiramo, stimuliramo in mehčamo kožo. To je postopek pri katerem se sprosti ozon, ki na kožo deluje antibakterijsko in hkrati pospešuje celjenje ter preprečuje vnetje kože. Visoko frekvenčni valovi namreč izboljšajo pretok krvi in pospešujejo obnovo celic na poškodovanih predelih.

Priporočila po tretmaju:

Koža je 1-2 uri po posegu rahlo občutljiva in včasih nekoliko pordela. Več dni po posegu se ni priporočljivo izpostavljati soncu. Pomembno je tudi, da do naslednjega dne ne nanašate ličil. Priporočljivo je uporabljati kreme z visokim faktorjem zaščite proti soncu. 

Tretmaja ne izvajamo:

 • kadar gre za kuperozno in poškodovano kožo
 • pred izpostavljanjem soncu
 • v nosečnosti
 • pri jemanju močnih hormonskih zdravil
 • ob zdravljenju različnih kožnih obolenj
 • pri posameznikih, ki se zdravijo zaradi hemofilije ali sladkorno boleznijo