Nega obraza

Koža je meja, ki nas ločuje od zunanjega sveta, ščiti pred škodljivimi snovmi, vročino in dehidracijo. Suh zrak, sonce, onesnažene snovi iz okolja in nepravilna nega so dejavniki, ki zmanjšujejo naravne zaloge vlage v koži. V našem salonu prepoznamo težave vaše kože in jih saniramo s profesionalno dermakozmetiko Aikon.

Dermokozmetika-biacevtiki

za funkcionalno odpravljanje nepravilnosti

Naj vam na kratko opišem kaj je dermokozmetika oz BIACEVTIKI. Tovrstna visoko učinkovita kozmetika ima ciljno prilagojeno delovanje za različna stanja in funkcionalne potrebe kože kot so: akne, starajoča koža, suha koža, rdečica, razdražena koža, koža s pigmentnimi nepravilnostmi. Aikon velik poudarek pripisuje kemičnim oz. kislinski pilingom, kar omogoča še posebej intenzivne dermakorekturne rezultate.

Izdelki so proizvedeni po GMP standardu, brez GMO, brez sestavin živalskega izvora, brez parabenov, brez petro-kemikalij in niso testirane na živalih. Izdelki vam omogočajo varno in profesionalno obravnavo kože in so namenjeni tudi za podaljšano nego doma, kar je ključnega pomena za optimalno rešitev funkcionalnih problemov kože.

specialna (osebna) nega obraza

Najpomembnejše pri celotni kozmetični obravnavi pa je individualni in specifičen protokol nege obraza, ki je namenjen le vam in vašemu obrazu. Načeloma so mehanizmi delovanja zdrave kože uravnoteženi in je obravnava takšne kože bistveno drugačna kot koža, ki ima porušeno ravnovesje, kjer se izražajo funkcionalni problemi.

Tukaj nastopim jaz, ki vam bom z vsem znanjem in profesionalnostjo ponudila storitev, ki bo optimalna za doseganje najboljših rezultatov. In ne pozabite: koža je ogledalo naše duše in prav noben obraz ne zažari toliko, kot obraz zadovoljne ženske. 

Mastna koža in akne

Povečano izločanje sebuma, akne, komedoni?

Učinki:

 • zmanjšano izločanje sebuma
 • manj aken
 • izginejo rdeča mesta
 • preprečevanje razvoja bakterij
 • preprečevanje keloidnih brazgotin

Detox nega je izvedena s posebno pozornostjo glede na vašo problematiko. Pri tovrstnih negah odigrajo glavno vlogo BETA HIDROKSI KISLINE (BHA), ki se uporabljajo za nečisto kožo, kožo z zamašenimi porami in ogrci. Beta hidroksi kisline delujejo tako, da raztopijo maščobo, ki maši pore in s tem preprečijo nastanek komedonov in drugih nečistoč na koži, ki vodijo v akne (BHA prodrejo globje v kožo).

Uspešni rezultati so vidni po 5 tretmajih izvedenih v 5 tednih.

Hiperpigemntacije

Pigmentne lise, melasma?

Razlogi za težave:

 • hormonska neravnovesja
 • med in po nosečnosti
 • jemanje kontracepcijskih tabletk
 • nega kože s preparati z visoko vsebnostjo vazelina
 • preprečevanje keloidnih brazgotin

Prekomerna proizvodnja melanina v koži je pogosto posledica izpostavljanja soncu. Le to ima za posledico nastanek pigmentnih znamenj na koži. Za odstranitev ali zmanjšanje teh pigmentnih znamenj in preprečevanje nastanka novih je potrebno zmajšanje encima ˝tyrosinase˝ in s tem prekiniti proces pigmentacije brez poškodovanja pigmentnih celic.

Pri tovrstnih negah je pomembno, da stranska s primerno nego nadaljuje tudi doma.

Gube in izrazne linije

Gubice okoli oči, nasolabialna guba?

Učinki nege:

 • pomlajevanje kože
 • zmanjšanje globine gub
 • rekonstrukcija kolagena

Za trajnejše in še bolj očitne spremembe stanja kože predlagamo serijo neg- FACE REMODELING, kjer izmenično kožo luščimo s kislinskimi pilingi in jo globoko vlažimo s hialuronom. Koža po negi izgleda mladostna, sijoča in bolj napeta, saj so gube manj globoke, aktivirana je sinteza kolagena in nevtralizirani prosti radikali. Za zagotovitev najboljših možnih rezultatov, ob negovalnem postopku izvajamo mikrodermoabrazijo BDR. Z veseljem vam bomo pomagali sestaviti individualni negovalni program za dnevno domačo nego.

Občutljiva koža

Tanka, rdeča in razdražena koža ali rozacea?

Občutljiva, rdeča in razdražena koža predstavlja moteč dejavnik v vsakdanjem življenju. Lahko vam povem, da kar 90% ljudi meni, da ima občutljivo kožo.

Nekaj znakov, ki kažejo na občutljivost kože:

 • popokane kapilare na licih,
 • koža hitro pordi (recimo, če uživate pekočo hrano),
 • pogosto se vam zdi, da je koža vroča,
 • koža hitro reagira na izdelke s posipom ali rdečico.

Učinki nege:
Aktivne učinkovine pomirjajo rdečico in preprečujejo nadaljna vnetja.