Masaže

Klasična masaža

Je ena izmed najbolj naravnih metod zdravljenja in ohranjanja zdravja. Uporablja se kot dopolnilna terapija pri zdravljenju bolečine in pretočnih motenj, zelo priporočljiva pa je pri ohranjanju zdravja in predvsem pri zmanjševanju stresa. Klasična masaža blagodejno vpliva na splošno počutje, najpomembnejši učinek pa se kaže v izboljšanju prekrvavitve ter boljše oskrbljenosti z limfo, kar je osnova za izboljšanje presnove, do česar pride zaradi refleksnega širjenja majhnih arterij in mehanično pospešenega odplavljanja krvi v venoznem obtoku. Učinek masaže je najtrajnejši na mišičevju, kjer se izboljša prekrvavljenost mišic, kar povzroča boljše dovajanje kisika, grozdnega sladkorja, drugih energetskih in za presnovo mišic potrebnih snovi. Poleg tega se pospeši izločanje ali odvajanje snovi, ki povzročajo utrujenost (mlečna kislina). Omehčajo in raztegnejo se posamezna mišična vlakna, odstranijo mišične zatrdline, ki jih povzročajo motnje v lokalni presnovi in previsok, predolgotrajen mišični napor (pogosti krči).

Terapevtska masaža

Potek in izvedba terapevtske masaže je podoben kot pri klasični masaži, posebno pozornost pa posvetimo obolelim ali poškodovanim predelom telesa, na katerih se zadržimo največ časa. S prijemi, ki potiskajo kri in limfo proti srcu in venam, omogočimo dotok osnovnih gradbenih enot, ki so nujne za hitro obnovitev mehkih tkiv, predvsem mišic in vezivnega tkiva. S pritiski na zgoščena mišična vlakna ­( vozle ) uravnovesimo mišični tonus, ki odpravi bolečino v določenem predelu telesa in pritisk na živec. Terapevtsko masažo priporočamo pri išijasu bolečim mišicam zaradi preobremenitve ali napačne telesne drže in prekomernega sedenja, herniji, mravlinčenju v prstih rok in nog, lumbagu, oteklinah in podobnih tegobah. Zaradi prijemov, ki limfo potiskajo v smeri proti srcu v vene, se v kratkem času na naraven način znebimo strupov in odmrlih celic ter se počutimo lažje, sproščene in sploh bolše volje.

Klasična sprostilna masaža

Pri sprostilni masaži gre za nežno umirjeno masažo, ki sprosti vaše telo ter izboljša psiho­fizično počutje. Masaža je nežna, umirjena, kjer z različnimi masažnimi prijemi povečamo prekrvavitev, izločanje odpadnih snovi hkrati pa sprostimo fizično in emocionalno napetost. Za celostno pomiritev in sprostitev se pri masaži uporabljajo posebna masažna olja, ki izboljšajo tonus in videz kože.

Masaža z vročimi kamni

Masaža z vročimi kamni je odlična izbira za vas, če ste utrujeni ali če imate bolečine v mišicah. Primerno segreti kamni se položijo na določene stimulacijske točke telesa, kar omogoča sprostitev mišic, ublaži morebitne bolečine v mišicah in prispeva tudi k vaši duševni sprostitvi. Nato sledi kombinacija klasične masaže in masaže z vročimi kamni, kar bo pripomoglo k boljši cirkulaciji telesa in vašemu dobremu počutju.