Madero terapija

V Simfoniji preoblikujemo telo z 100% neinvazivno naravno metodo.

Kaj je madero terapija

Madero terapija je posebna masažna tehnika, ki se izvajajo s posebnimi anatomsko oblikovanimi lesenimi pripomočki. Ta učinkovita anti celulitna terapija zajema serijo ponavljajočih gibov s katerimi stimuliramo limfni sistem ter tako vplivamo na pospešeno sproščanje toksinov iz telesa, odpravljamo celulit, izboljšujemo tonus kože, manjšamo obseg ter dvigujemo zadnjico.

Zaradi celotnega niza povzročiteljev se na površini kože začne nabirat celulit že nekaj časa prej, da ga sploh opazimo. Primarni vzroki celulita so povezani že z dedovanjem kakor tudi z fiziološkim staranjem kože in telesa, hormonskih sprememb predvsem pa je posledica sprememb razporeditve maščobe in vezivnega tkiva v podkožju.

Pri madero terapiji uporabljamo različne lesene pripomočke in po tem je sama metoda dobila tudi ime. V svetu ima terapija z lesom starodavno poreklo iz vzhodnih kultur, kjer se uporabljajo leseni pripomočki tako v zdravstvene kot rehabilitacijske namene. Razlika madero terapije od klasične anticelulitne masaže je predvsem v tem, da s pomočjo pripomočkov izvedemo 100% učinkovito masažo, pri čemer se madero terapevt bistveno manj utrudi stranka pa dobi korektno izvedeno storitev.

Kako deluje maderoterapija

Na predel, ki ga želimo preoblikovati nanesemo olje ter nato s pritiskom lesenih valjčkov razbijamo maščobne celice. Zaradi ustreznega pritiska ter vpliva na limfo se začne iz maščobne celice sproščati odvečna maščoba, kar vpliva na zmanjšan pritisk na krvne in limfne tokove, ki postanejo bolj prehodni. Posledica je povečan dotok kisika v krvi ter dotok hranljivih snovi zaradi česar se videz tkiva izboljša. Torej ima metoda poleg estetskega učinka tudi močno detoksikacijo in relaksacijo telesa.

Koliko tretmajev madero terapij je potrebno za dosego rezultatov?

Že po prvi terapiji je moč opaziti spremenjen občutek predvsem v smislu lažjih in manj zatečenih nog.  Ker je celulit sistemska težava, ki ni nastala čez noč, željenih rezultatov ne moremo doseči po eni terapiji. Po temeljitem pregledu določimo stopnjo celulita, ter poizkušamo najti vzroke nastanka in vas vodimo kako odpravimo vzroke le tega. Z madero terapijo uspešno vplivamo tudi na razbijanje maščobe. Za vidne spremembe za zmanjšanje celulita in maščob je potrebnih nekje od 10-15 tretmajev, ki se izvajajo na dva ali tri dni.

Kako dolgo traja en tretma madero terapija?

Dolžina tretmajev je odvisna predvsem od predelov, ki jih tretiramo:

  • 30min za predel noge, boki, zadnjica (28 eur)
  • 45 min za predel noge, boki, zadnjica, trebuh in ledvičke (40 eur)
  • 60 min za predel noge, boki, zadnjica, trebuh, ledvičke in roke (45 eur)

Prvi rezultati se pokažejo po 3. terapiji, seveda pa je odvisno od začetnega stanja.

Možne kontraindikacije pri izvajanju maredo terapije:

          Sveže poškodbe, rane, akutna žilna in limfna vnetja, krčne žile, ekcemi, garje, infekcije kože, povišana telesna temperatura, tromboza, prvi dnevi menstrualnega cikla, neurejen diabetes, tumorji, nalezljive bolezni, srčna obolenja, motnje v cirkulaciji krvi in nekaterih nevroloških obolenjih, težje psihične motnje, ali ko to prepoveduje stroka (ortopedi, fizioterapevti, splošni zdravniki)

Katere probleme rešujemo z madero terapijo:

  • Odpravo celulita
  • Odpravo toksinov iz telesa
  • Preoblikovanje telesa
  • Odpravo maščobe
  • Zmanjšanje obsega
  • Lepši tonus kože
  • Za oblikovanje in dvigovanje zadnjice

 

Na hitro o madero terapiji…

Je izjemno učinkovita anticelulitna masažna tehnika s pomočjo lesenih anatomsko oblikovanih valjčkov. Madero terapija traja med 30 in 60 minut in se izvaja vsak drugi ali tretji dan. Ker se med tretmaji sprosti večja količina toksinov in odpadlih snovi vam priporočamo da med terapijami povečate vnos tekočine -vode ter telesu čimbolj pomagate pri razstrupljanju, v smislu vnosa zdrave in uravnotežene prehrane. Z madero terapijo vplivamo na razbijanje in izločanje maščobe, tako da se rezultat veliko bolj pozna na obsegu kot na kilogramih ter pa seveda vizualna sprememba v smislu bolj napete in gladke kože.