Pomlajevanje obraza

IPL LASERSKA TEHNOLOGIJA

Nova, revolucionarna tehnologija uporabe svetlobe je končno segla korak naprej. IPL-intensive Pulse Light (intenzivna pulzirajoča svetloba) omogoča hitro, enostavno in učinkovito izvajanje različnih aplikacij na koži. Od progresivnega zmanjševanja dlak, odstranjevanja pigmentnih madežev, zdravljenja aktivnih aken, do pomlajevanja kože na obrazu.

Proizvajalec Active Optical Systems je na podlagi stoletnih izkušenj razvil tehnološko najnaprednejšo in edino IPL aparaturo na svetovnem tržišču z vgrajeno GEM tehnologijo, ki je izpolnila želje in zahteve strank.

Gre za neinvazivno terapijo, ki temelji na principu fototermolize. Izvajamo jo z medicinskim laserjem Active Optical System, ki oddaja svetlbo določenega barvnega spektra, ta pa se selektivno absorbira v melaninu, hemoglobinu ali porfirinih. Pri selektivni fototermolizi gre za pretvorbo svetlobne energije, ki se nadalje v globljih strukturah kože spremeni v toplotno energijo, ki je osredotočena le na ciljne celice in ni strahu, da bi se segrevala tudi okoliška tkiva. Poseg se izvaja  tako, da kristalna ročka drsi preko ultrazvočnega gela in oddaja svetlobne pulze, pri čemer občutite kratek efekt toplote. V našem salonu Vam ponujamo IPL laser, ki izpolnjuje najstrožje evropske standarde s področja kvalitete in varnosti (kot je European Medical & safety standards IEC 60-601-1). 

FOTOPOMLAJEVANJE 

Fotopomlajevanje - fotoregeneracija je novejša metoda pomlajevanja, ki v enkratnem tretmaju združi odpravo pigmentacij, kapilaric, nezaželjenih dlačic ter je nepogrešljiv pri glajenju gub. Aparatura seva, za razliko od laserske, nekoherentno pulzno svetlobo, širokega spektra valovne dolžine (450 – 1100 nm), zaradi česar ima širšo možnost delovanja v različnih plasteh kože. Naša koža je izpostavljena različnim vplivom, ki tako ali drugače vplivajo na izgled. Svetlobni valovi razmnožujejo in stimulirajo produkcijo kolagena in inducirajo sintezo elastičnega tkiva. Na meji med vrhnjico in usnjico sproži ojačano obnavljanje celic, v globjih plasteh kože pa vzpodbudi fibroblaste k povečani tvorbi kolagenih in elastičnih vlaken. V povprečju zadostuje 3-5 tretmajev, ki jih ponavljamo na mesec dni. Že po prvem posegu so opazne razlike na koži, le-ta postane bolj gladka in elastična. Z fotopomlajevanjem dosežemo izravnavo gubic okrog oči in ust, ter plitvih brazgotin, ki so posledica nepravilnega stiskanja mozoljev. Po končanem tretmaju na kožo nanesem vlažilno masko. S fotopomlajevanjem spodbudimo obnavljanje kolagenskih vlaken v vezivnem ter tako dosežemo sijoč in zdrav videz kože na popolnoma naraven način.

Odpravljanje pigmentacij

Solarne pigmentacije pogovorno imenujemo tudi starostne lise. Te se pojavljajo na hrbtiščih rok, obrazu in seveda na drugih predelih telesa. Odpravljanje pigmentnih nepravilnosti dosežemo tako, da s pomočjo optične energije segrejemo melanin, kar povzroči njegovo razgradnjo ter hkrati prepreči ponovno sintezo. Pri procesu razgradnje povzroči začasno potemnitev pigmentacije, kar običajno izzveni v enem do treh tednov. Po omenjenem času se osvetljeni pigment sam odlušči od povrhnjice, koža na tem mestu pa je enakomerno obarvana kot preostali del kože. Nekaj tednov po posegu je prepovedano izpostavljanje UVA in UVB žarkom.

Odpravljanje gub

V nagubani koži je kolagen zelo gost, zaradi česar se zmanjša dotok krvi in rast novi vlaken. S lasersko energijo vplivamo na kolagenska vlakna in tako spodbudimo nastajanje elastina. Nova kolagenska formacija povzroči dolgoročni učinek napete kože. S tem postopkom odstranimo majhne gubice, globoke gube pa se vidno zmanjšajo. Po tretmaju postane koža gladka in prožna. Po končanem postopku ima rožnat, svež in bolj čvrst izgled Poseg je neboleč, med terapijo se lahko pojavi občutek ščemenja in ščipanja. Po terapiji se ne smemo izpostavljati soncu.

Odpravljanje žilic

Dejavniki, ki vplivajo na nastanek žilnih sprememb so lahko dedni, hormonalni, visok krvni pritisk itd. Med zunanjimi faktorji pa je najpogostejši razlog za nastanek žilnih sprememb na obrazu prekomerno izpostavljanje UV žarkom, pa naj bo to sonce ali pa solarij. Med dejavnike lahko upoštevamo tudi staranje in s tem povezano tanjšanje dermisa, pogosta uporaba agresivne kozmetike, prepogosti obiski v savnah. Drobne razširjene žilice, ki jim vidite potek so tisto, kar je možno odstraniti, saj so povsem površinske in so del zgornjega žilnega pleteža v koži.V trenutku, ko s pulzom svetlobe osvetlimo tretiran predel kože, se žarki z absorbirajo v hemoglobin, ki je v krvi  in fototermična reakcija povzroči koagulacijo. Seveda se je potrebno zavedati, da je znotraj žilice prisoten krvni tlak, ki koagulaciji nasprotuje, zato je pri odstranjevanju razširjenih žilic pomembna kontinuiteta. Če bodo časovni intervali med tretmaji predolgi, bo uspeh terapije bistveno slabši. Po tretmaju žilnih sprememb je, že tako prisotna rdečica na obrazu, še intenzivnejša, po 3 –4 dneh pa pričenja bledeti. Stranka mora v tem času še posebno negovati kožo, jo hladiti ter mazati z Bephantenom. Potrebno pa je tudi opozorilo, da s tretmajem ne odstranimo dejavnikov, ki vplivajo na nastanek žilnih sprememb. 

Trajno odstranjevanje dlak

S fototermičnim učinkom dosežemo uničenje dlačnega mešička (folikla).