Z IPL laserjem nad pigmentne lise

Vas zanima kako odstaniti pigmentne lise?

Večina starostnih lis je posledica prekomernega izpostavljanja UV žarkom in spada med tako imenovane aktinične spremembe na koži. Odstranjujemo lahko posamične večje lise ali številčnejše manjše, komaj opazne, ki dajejo koži starikav videz. Večina laserjev do neke mere vpliva na pomlajevanje kože, zmanjša pore in tako omogoča bolj mladostni videz.

Pigmentne nepravilnosti so pogosto najbolj izrazne na predelih, ki je najbolj izpostavljen soncu in to je obraz ter hrbtišče rok. Najbolje je, da pred samim posegom obiščeta dermatologa in opravite histološko opredelitev iz katere je razvidno, za kakšno vrsto pigmentne spremembe gre in ali je za odpravo priporočljiv laserski poseg.

Pri samem laserskem posegu se na koži občuti rahlo žgoč občutek, kot pri blagih sončnih opeklinah. Predhodne lise po samem tretmaju potemnijo,po nekaj dneh (največ 10) pa se le te odluščijo. Nekaj tednov po posegu se je potrebno izogibati UV­ žarkom, obenem pa je potrebno vsakodnevni negi dodati kreme z zaščitnim faktorjem (nekatere kreme imajo vključen SPF faktor).

Po potrebi, glede na globino, postopek ponovimo. V primerjavi s kislinami ali mikrodermoabrazijo je metoda IPL veliko hitrejša in učinkovitejša. Tudi dolgoročno je tretma varen, saj pri odstranitvi pigmentacije ne tanjšamo povrhnjice.

Žal pa nekaterih lis tudi z laserjemni mogoče učinkovito odstraniti; zlasti nekaterih trdovratnih lis, pri katerih pigment leži globlje v kožnih strukturah, ki nastajajo med nosečnostjo ali ob jemanju kontracepcijskih tablet.

Cenik laserskih storitev >>

 

POSEBNA PONUDBA: V februarju in marcu 2016 vam nudimo 20% popust na vse storitve iz laserske ponudbe (razen odstranjevanje dlačic).